Selecteer een pagina

Cardano Koers Verwachting 2025

Wat zijn de cardano lange termijn verwachtingen van 2021 tot 2025?
Klik om de kortingscode te gebruiken

Koop nu tijdelijk met 1000 euro gratis trading fee..

Geldig tot 30-06-2021
registreer je op de website
Klik om de kortingscode te gebruiken

Gratis APP download...

Geldig tot 30-06-2021
Geen code nodig

Als je bekend bent met het Cardano ecosysteem, dan zou je moeten weten dat dit project al lang een serieuze concurrentie vormt voor Ethereum. En deze concurrentie zal de komende vijf tot tien jaar alleen maar heviger worden, omdat Cardano veel fundamentele factoren heeft die de prijs van ADA in 2025 en tot 2030 naar nieuwe hoogten zullen stuwen en voorbij de hoogste prijs van Cardano op $1,33, die nog steeds 87% verwijderd is van de huidige waarde van ADA die op $0,17 staat.

Fundamentele gegevens zijn de sleutel tot het begrijpen en voorspellen van de koersbeweging van ADA. Daarom zal deze Cardano prijsvoorspelling voor 2025 en 2030 een diepgaande analyse bevatten van recente verbeteringen op dat gebied, en hoe ze de prijs van ADA kunnen beïnvloeden in vijf en tien jaar tijd.

Cardano begint de basis te leggen voor toekomstige verwezenlijkingen
We zullen een diepgaande analyse bieden van Cardano’s prestaties in 2020 op het gebied van fundamentals, die zeker een immens effect zullen hebben op de prijs van ADA in de komende 5 jaar, maar laten we ons voor nu richten op de huidige situatie op de markt en kijken hoe die de prijsactie in het komende jaar kan beïnvloeden.

Cardano ADA korte termijn verwachting

De wekelijkse ADA prijsgrafiek laat zien dat de munt zich duidelijk aan het voorbereiden is op een bull-run die mogelijk de komende vijf tot acht jaar kan duren, afhankelijk van hoe goed het proces van adoptie van cryptocurrencies, inclusief de munt die we hier bespreken, zou gaan in de genoemde periode van tijd. Maar zoals ons eigen prijsvoorspellingsmodel suggereert, staat alles in de rij voor ADA om nog een meerweekse opwaartse schommeling te maken die de Cardano-prijs in de komende 30 dagen 42,9% boven het huidige niveau zal laten landen en $ 0,25 zal bereiken, terwijl de prijsstijging in 2021 zal pieken op $ 0,41, wat 140% aan de bovenkant is.

1-jaar ADA prijsvoorspelling grafiek

Zoals je op de grafiek kunt zien, is de prijs van ADA nu de consolidatie aan het afronden na de tweede serieuze uitbarsting naar boven die tot stilstand is gebracht in de buurt van het 38,2% retracement niveau op het Fibonacci raster. Cardano’s historische prijsactie onthult dat het gebied tussen de Fibonacci niveaus 8,2% en 50% serieuze weerstand bevat die de prijs niet had kunnen overwinnen tijdens de vroege stadia van de bear market van 2018.

Maar nu bevindt ADA zich in een duidelijke uptrend, veilig gestationeerd boven het 99-periodes voortschrijdend gemiddelde en boven de diagonale steun. De voorbije vijf weken vormde de Cardano-prijs een ondiep retracement dat al begon op te lossen naar de bovenkant. We moeten echter nog voldoende volume zien om deze beweging te begeleiden, maar de Accumulation/Distribution indicator hint dat het snel zou komen. De MACD staat hier in de bullish controlezone, met beide MA’s die naar het noorden kijken, wat bijdraagt aan de overall bullish bias.

Cardano verwachting 2025

Hoe ADA’s fundamentals zijn prijs naar nieuwe hoogten zullen stuwen in 2025
Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zal het succes van ADA in de komende vijf tot tien jaar grotendeels afhangen van de vraag of het in staat zal blijken om de beruchte Ethereum killer te worden. Even ter herinnering: de term “Ethereum killer” wordt gebruikt met betrekking tot verschillende blockchain-projecten die gebruik maken van slimme contracten en een directe uitdaging vormen voor Ethereum, dat terecht wordt beschouwd als de huidige leider op dat specifieke gebied.

EOS, Polkadot, TRON, Cardano, en verschillende anderen – allemaal zijn ze gebrandmerkt met deze nogal duistere naam. Maar om eerlijk te zijn, al deze projecten, met uitzondering van Cardano en Polkadot, zijn lichtjaren verwijderd van Ethereum in termen van de staat van netwerkontwikkeling en de levensvatbaarheid van hun blockchain oplossingen. In feite hebben de meeste van deze zogenaamde “killers” toegegeven dat ze bereid zijn om samen te werken, of zelfs te integreren, met Ethereum zodra de 2.0 versie van het hoofdnetwerk volledig operationeel is.

Maar als het op Cardano aankomt, is het standpunt van oprichter Charles Hoskinson en zijn team van doorgewinterde ontwikkelaars altijd duidelijk geweest – Cardano was inherent ontworpen om Ethereum op alle fronten uit te dagen. En gezien hoe prachtig het jaar 2020 was voor het project in termen van zowel fundamentele verbeteringen als prijsstijging, verwachten we dat de periode van 2021 tot 2025 beslissend zal zijn in deze strijd voor het creëren van de meest geavanceerde blockchain-oplossing voor slimme contracten en token staking.

Sta ons toe om u een snelle recapitulatie te geven van wat Cardano, als een blockchain ontwikkelingsbedrijf, heeft bereikt in het afgelopen jaar. Aan het einde van juli onderging de blockchain een succesvolle hardfork upgrade met de naam Shelley, vernoemd naar de beroemde Engelse dichter Percy Shelley. Deze upgrade bracht het project dichter bij de succesvolle voltooiing van de tweede fase van zijn ontwikkelingsroutekaart, hoewel gezegd moet worden dat er talrijke vertragingen waren geweest als gevolg van verschillende technische problemen, die ook een probleem zouden kunnen worden voor de naadloze ontwikkeling van het project gedurende 2021 – 2025.

In ieder geval zou Shelley de decentralisatie van het netwerk aanzienlijk hebben verbeterd door de integratie van een staking-optie. Dit alleen al heeft Cardano een stap voor op Ethereum gezet, aangezien de overgang van PoW naar het staking model een van de hoofddoelen van Ethereum 2.0 is. Maar Cardano’s eerste ervaring met staking is een echt succes gebleken, aangezien alleen al in de eerste maanden meer dan 400 staking pools zijn ontstaan en meer dan $13 miljard aan staked ADA hebben aangetrokken die van 40.000 unieke adressen kwamen. De eerste staking beloningen bleken hoger te zijn dan velen verwachtten aangezien bijna een miljoen dollar (7 miljoen tokens) waren uitgedeeld op de eerste dag van beloningen.

Aangezien Cardano’s staking conceptueel verschilt van die van andere blockchain-projecten, zou het de komende vijf jaar nog meer succes kunnen boeken, waardoor Cardano een primaire go-to plaats wordt voor dergelijke doeleinden.

Het eerste voordeel van staking ADA is dat er geen lock-up periode is, wat betekent dat een investeerder zijn tokens op elk gewenst moment kan unstaken zonder repercussies. Dat is een verbazingwekkende prestatie, vooral in vergelijking met de staking voorwaarden op Ethereum 2.0, waar de munt voor vele maanden kon worden vergrendeld. Gezien het feit dat Ethereum nog een lange weg te gaan heeft voordat de staking-functie goed is geïmplementeerd, terwijl Cardano het al in de lucht heeft, is het raden wie de overhand zal hebben in deze competitie eigenlijk een no-brainer.

Bovendien is het met Cardano mogelijk om direct te staken vanuit de portemonnees van Daedalus of Yoroi, wat betekent dat de ingezette fondsen te allen tijde veilig zijn, in tegenstelling tot het stakingssysteem dat door andere projecten wordt aangeboden. Ook kan men vrij schakelen tussen verschillende pools of zelfs meerdere pools gebruiken voor dat doel.

Ten slotte biedt Cardano zeer redelijke staking beloningen (ongeveer 5% per jaar), terwijl ook wordt gezegd dat ze zijn ontworpen om inflatie tegen te gaan door middel van het anti-domination beleid van het project met betrekking tot staking nodes. In een notendop, zodra de hoeveelheid ADA die in een pool wordt ingezet een bepaalde drempel bereikt (de huidige drempel ligt op 63 miljoen ADA), begint het systeem automatisch de beloningen te verlagen tot zelfs nul om de oververzadiging van een node en de vorming van een groep dominante nodes te voorkomen. Met zo’n goed uitgewerkte aanpak is het geen wonder dat Cardano nu al het meest bevolkte staking platform zou zijn, wat een immens positieve impact zou hebben op de werkelijke prijs van ADA.

Charles Hoskinson heeft ook openlijk toegegeven dat hij een grote voorliefde heeft voor decentrale financiën (DeFi), in die mate zelfs dat hij heeft aangekondigd dat Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf dat Hoskinson had opgericht nadat hij de Ethereum Foundation had verlaten vanwege het geschil over de bestuursstructuur van het netwerk, zal werken aan de algoritmische stablecoin, ontworpen om directe concurrentie te vormen voor DAI, een stablecoin ontwikkeld door de decentrale autonome organisatie Mak.