Selecteer een pagina

De meeste mensen hebben wel een idee van hun maandelijkse lasten. Echter weet een goed deel van ons niet waarvoor precies er geld afgetrokken wordt van onze bankrekening. In deze betreft het geld voor abonnementen en hoe je kunt bezuinigen. Bekijk deze tips.

1. Evalueer jouw internetkosten

 

In ons leven van alledag is het internet niet meer weg te denken. Jouw internetprovider biedt verschillende pakketten aan. Het is goed om te checken welk pakket jij hebt en als je niet moet bezuinigen. Bezuinigen op data hoeveelheid en snelheid. Sommige mensen hebben ook alles-in 1-abonnement

 

2. Tv-abonnement nog nodig?

 

Jij geniet wel regelmatig van een goede film en daarom heb je een digitale tv-abonnement. Maar is het echt nog nodig? Tegenwoordig is steeds meer online te zien door middel van het internet. Zo een digitale tv-abonnement wordt dan overbodig. En dan te bedenken dat internet-tv wellicht goedkoper is. Verder bepaal je zelf waarnaar je kijkt, op welk apparaat en hoe je kijkt.

 

3. Welke streamingdiensten?

 

Populair tegenwoordig zijn de streamingdiensten voor video en muziek. Misschien heb je ook eens een abonnement afgesloten voor Netflix en Spotify. Raadzaam dus om na te gaan indien er iets stilzwijgend veranderd is aan jouw abonnement. Een wijziging welke extra belastend is op je portemonnee. Door het te checken kun je zeker hierop besparen.

 

4. Kranten, tijdschriften en andere bladen

 

Graag blijf je op de hoogte van het laatste nieuws via de ochtendbladen. Jouw vrouw blijft op de hoogte van de laatste mode via tijdschriften. De kinderen moeten ook hun plezier hebben met hun favoriete strips. Worden deze nog gelezen of dragen ze slechts bij aan de maandelijkse tripjes naar de papier recycle depot? Wellicht dat je deze abonnementen eveneens nagaat om zeker te zijn van wat echt nog nodig is.

 

5. Abonnementen op mobiele telefoons

 

Een mobiele telefoon is zeker handig om elkaar te kunnen bereiken. Om te kunnen zien waar de kinderen rondhangen. En om op de hoogte te blijven van de belangrijke nieuwtjes. Je bent nu toe aan een nieuwe. Ga je voor het nieuwste model? Of kies je eerder voor een model dat voldoet aan je behoeften zodat je meer belminuten en MB’s kunt krijgen? Misschien tegen abonnementskosten die lager liggen. Een idee om te besparen.

 

6. Maak je nog gebruik van vaste telefonie?

 

Het gemak dient de mens en daar is de mobiele telefoon zeker een goed voorbeeld van. Je kunt er mee bellen, korte berichten heen en weer versturen en via het internet van alles en nog wat opzoeken. Is de vaste telefoon dan nog noodzakelijk? Bel je nog ermee en wordt je nog gebeld erop? Wellicht is het antwoord nee op deze vragen. Een overbodige dus op al jouw abonnement kosten. Nog een besparing.

 

Alles bijeengenomen over de 6 tips om te besparen op je abonnement kosten

 

Ten aanzien van het internet is het goed om na te gaan voor welk plan je initieel had gekozen bij de provider. Indien er nieuwe plannen aangeboden worden die voordeliger zijn voor je, is overstappen natuurlijk een logische stap.

Het internet is een goed alternatief voor bijvoorbeeld de krant lezen, digitale tv, vaste telefonie en nog andere zaken waaraan je wellicht onnodig geld uitgeeft.

Waar je wel op moet letten zijn de extra zaken waaraan je geld uitgeeft die werken via het internet zoals de streamingdiensten. En dan kun je een aardig bedrag iedere maand weer besparen.