Selecteer een pagina

In het leven van alle dag hebben wij mensen heel wat nodig. Van ’s morgens vroeg wanneer wij ons gereed maken voor wat dan ook. Tot ’s avonds voor wij de ogen toedoen voor een goede nachtrust. Al het nodige in het dagelijks leven kost ons geld. Immers, al hetgeen waar wij gebruik van maken vormt een dienst of product waarvoor je moet betalen. En dan blijft er niet zoveel van jouw geld over om te sparen bijvoorbeeld. Toch kun je besparen. Wij helpen je graag mee met deze 6 tips.

1. Zuinig zijn met water

 

Klinkt overbodig want wij weten reeds lang dat wij zuinig moeten zijn op water. Maar het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Water hebben wij allemaal iedere dag weer nodig. Voor van alles en nog wat. Door zuiniger om te gaan met water, druk je niet alleen de kosten voor je waterrekening. Maar draag je ook bij aan behoud van de watervoorraad van Nederland. En de wereld. Hetzelfde geldt ook voor de overige nutsvoorzieningen.

 

2. Verminder of stop buitenshuis eten

 

Het is gemakkelijk, snel en kost je minder moeite. Een bezoek aan het café, fastfoodketens of restaurants. Bovendien is het eten toch zo lekker bereid iedere keer weer. Maar het kost je ook weer iedere dag en het is wellicht ook belastend op je gezondheid. Maak tijd vrij om zelf je eten klaar te maken. Blijf minder lang bezig op sociale media bijvoorbeeld. Eet gezond en bespaar zo geld.

 

3. Goedkoper met openbaar vervoer

 

Wij Nederlanders houden van reizen. En daarmee wordt niet alleen bedoeld een reis naar het buitenland op vakantie. Wij reizen ook binnen ons eigen land veel. Denk maar aan het reizen naar het werk. En dat kunnen we goed omdat ons openbaar vervoer ook goed geregeld is. Maar het kost ook. Je kunt met je werkgever checken als die een abonnement op het openbaar vervoer voor je wilt regelen. Je kunt ook zelf de daluren nagaan van het openbaar vervoer om zo goedkoper te reizen. Of, je kunt ook voordeelkaartjes kopen bij NS, Kruidvat, Blokker en Hema op het internet.

 

4. De huishouding

 

Er zijn een aantal producten waar je maandelijks geld aan uitgeeft voor de huishouding. Zijn deze allemaal nodig? Zijn er alternatieven die je kunt gebruiken die minder geld kosten? Je kunt jezelf deze vragen stellen elke keer weer voor het winkelen gaan. Er komen steeds nieuwe en goedkopere producten op de markt die ook milieuvriendelijker zijn. En kun je dus besparen.

 

5. Vermijd periodieke kortingen acties

 

Elk jaar weer zijn er van die leuke kortingen acties, zoals de alom bekende Black Friday deals. Alhoewel de deals heel aantrekkelijk en daadwerkelijk goed zijn, hoef je er niet altijd aan mee te doen. Je geeft tenslotte toch geld uit en afhankelijk van het aantal items kan het behoorlijk oplopen. En dan kan het wellicht zo zijn dat je onnodig (veel) geld hebt uitgegeven.

 

6. Sluit geen onnodige verzekeringen af

 

In Nederland hebben wij de mogelijkheid om onszelf tegen heel wat potentiële problemen te verzekeren. Maar lang niet alle verzekeringen zijn noodzakelijk. Ga na indien je daadwerkelijk al de verzekeringen nodig hebt die je afgesloten hebt. Verder vernieuwen verzekeringsmaatschappijen elk jaar weer hun verzekeringspakketten. Ga dit na zodat je niet steeds voor een oud pakket betaalt dat minder voordelig is dan een nieuw pakket. En bespaar!

 

Tot slot omtrent besparen in het dagelijks leven

Je kunt op verschillende manieren besparen. Tenslotte moet je je uitgaven goed nagaan indien je strakker op de centjes wilt letten. En zuiniger leven gelet op de nutsvoorzieningen. Koop daarnaast meer het noodzakelijke en ga niet af op elke kortingen actie. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen die vooral te maken hebben met besparingen. Dan lukt het zeker wel!