Selecteer een pagina

Vakantie, weekend of een dagje vrij. Waar gaan we met de kinderen naartoe zonder dat het te veel kost? Je zult wel wat uitgaven en toch zijn er mogelijkheden zat voor een dagje uit met je kinderen. Een boswandeling dichtbij huis. Combineer het met een picknick met jouw eigen bereide maaltijden. Je kunt te voet een wandelingetje maken of op de fiets. Belangrijk is, je kunt een gezellige tijd met je kinderen hebben, zonder te veel uit te geven. Hier volgen 5 tips om te besparen op een dagje uit met kinderen.

1. Een uitje met de trein

 

Als je per se een reisje met de kinderen wilt maken, is een treinreis beslist eentje redelijk in prijs. Je kunt het combineren met een bezoek aan de stad en de Spoordeelwinkel van NS bijvoorbeeld. Soortgelijke winkelketens waaronder HEMA, Albert Heijn, Kruidvat en Blokker hebben frequent ook acties. Deze houden in dat je een dagkaart krijgt tegen een gereduceerd tarief. En dan kun je het heel weekend door Nederland reisjes maken met de trein. Verder geniet je ook gezamenlijk als familie van de reis zelf.

 

2. Picknicken

 

Een ander goed idee en je kunt hierbij denken aan een leuke plek dichtbij huis. Een nabijgelegen bos of een gemeenschapspark, in ieder geval waar je geen entree hoeft te betalen. Je dient je alleen te houden aan de regels. Voor de rest neem je lekker eten en drinken mee van huis uit. Neem een gezelschapsspel mee. Of andere spullen waarmee je de kinderen samen gezellig bezig kan houden. Een beetje competitie en samen bezig zijn, zorgt ook voor een hechtere band.

 

3. Pretparken met of zonder

 

In Nederland hebben we pretparken waarbij alles inbegrepen is in het entreegeld. En met alles inbegrepen wordt bedoeld dat je zoveel kunt eten en drinken als je wilt. Daarnaast hebben we ook de pretparken waarbij je entree betaalt en je je eigen eten en drinken mag meenemen. Het is dus overwegen bij welke je goedkoper uitkomt. De entree bij pretparken waarbij alles inbegrepen is, zijn logischerwijs prijziger. Pretparken bieden verder de mogelijkheid voor een jaarabonnement. Komt je per gezin ook goedkoper uit. Uiteindelijk bepaal je zelf welke het voordeligst voor je is.

 

4. Een bezoek aan het museum

 

Een educatieve tocht organiseren voor de kinderen? Een bezoek aan het museum is zeker een aanrader. Op Open Monumentendag bijvoorbeeld zijn tal van musea gratis te bezoeken. Samen met het gezin kunst bewonderen of een duikje nemen in de geschiedenis van Nederland. Rijker worden van een stukje cultuur en ga zo maar door. Genoeg om te zien en over te leren in het museum. Zo leren de kinderen ook nog eens wat en wellicht jij ook. Ontstaan er ook gezellige discussies zoals over waar wij mensen vandaan komen. Terwijl jullie samen een leuke dag hebben.

 

5. Zwemmen

 

Zijn de kinderen verzot op zwemmen? Neem nu de recreatieplassen. Je boekt een leuke camping terwijl je samen met de kinderen ook gebruik kunt maken van de recreatieplassen. Geen gedoe met mensen van buitenaf dus is je privacy ook gewaarborgd. Wel is het zo dat de recreatieplassen soms behoorlijk diepe plekken hebben. Dus moet je wel goed op je kroost passen. Verder word je door de camping zelf goed op de hoogte gesteld hieromtrent. Gezellig een dagje uit met de kinderen. En niet heel duur!

Alles overwegend betreffende besparen op een dagje uit met de kinderen

Een dagje uit met de kinderen hoeft niet duur te zijn. Je zult wel wat uitgeven maar beperkt. Zoals een treinreisje met de hele familie. De kaartjes koop je voordelig bij een van de diverse winkelketens. Of organiseer een picknick op je achtertuin. Geen achtertuin? Neem de kinderen mee naar een park in de buurt. Leuk is ook een fietstocht naar een openbaar bos waar je kunt kamperen en picknicken. Is het te warm? Doe een van de vele recreatieplassen aan. Gezellig en je hebt bespaard op de kosten.