Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat dit gemiddeld dertig tot vijftig euro per maand kost. Dit neemt dus al gauw een groot gedeelte van je maandelijkse kosten in. Toch hoeft een mobiele telefoon niet zo duur te zijn. Je kan namelijk al heel makkelijk besparen op je maandelijkse mobiele kosten. Hoe je dat doet lees je in dit artikel!

Korting via een vereniging

Er zijn diverse verenigingen en collectieven die een samenwerking hebben met een mobiele provider. Wanneer je een abonnement afsluit via zo’n collectief, dan kun je rekenen op een flinke korting. Een voorbeeld van een dergelijke vereniging is de ANWB. Wanneer je een abonnement via de website afsluit, kun je rekenen op een korting die oploopt tot wel 50%.

Gebruikte telefoon

Een andere manier om te besparen op je mobiele kosten, is door gebruik te maken van een gebruikte telefoon. In gebruikte telefoons bestaat er nog onderscheid. Aan de ene kant heb je tweedehands telefoons die door particulieren worden aangeboden. De prijzen van de telefoons liggen hier vrij laag, echter is het risico hier wel veel groter doordat je geen garantie krijgt. Aan de andere kant kan je ook een refurbished telefoon aanschaffen. Dit is ook een gebruikte telefoon, echter is deze op alle onderdelen nagekeken en je kan rekenene op een garantietermijn. Een populaire refurbished telefoon is de iPhone. Wanneer je op zoek bent naar eenĀ gebruikte iPhone, dan is een refurbished een uitstekende optie door de lange levensduur van de iPhone.

Sim only

Wanneer je al een telefoon in bezit hebt of een gebruikte telefoon hebt aangeschaft, dien je enkel nog een abonnement af te sluiten. Doordat je al in het bezit bent van een telefoon, kan je kiezen voor een sim only abonnement. Doordat er geen telefoon bij wordt geleverd, vallen de maandelijkse kosten beduidend lager uit.

Tips om te besparen op je telefoonkosten
Beoordelen