Qua kosten zijn er weinig dingen zo verradelijk als een telefoon abonnement. Je denkt netjes binnen de bundel te zijn gebleven, maar aan het eind van de maand word je opgeschrikt met een hoge rekening. Had je dit zelf kunnen voorkomen? Zeker! In dit artikel lees je wat je onder andere kan doen om hoge rekeningen te voorkomen.

Prepaid

De makkelijkste optie om de kosten in de hand te houden, is het aanschaffen van een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart geldt namelijk, op is op. Hoeveel je kan verbruiken met je telefoon ligt aan het beltegoed die je op de simkaart hebt gezet. Hierdoor kan je dus maximaal dit bedrag verbruiken en zul je niet aan het einde van de maand voor onverwachtse kosten komen te staan. Dit is een ideale optie voor een kind die voor het eerst gebruikt maakt van een telefoon.

Sim only

Wanneer je relatief veel gebruik maakt van internet op je telefoon, kun je beter gebruik maken van een sim only abonnement, in plaats van een prepaid simkaart. Internetten met een prepaid tarief is namelijk vrij duur. Vergeleken een regulier abonnement, is een sim only abonnement al gauw tientallen euro’s goedkoper doordat er geen telefoon bij wordt geleverd. En in veel gevallen kan je nog onbeperkt internetten ook! Weet je niet goed welk sim only abonnement je moet kiezen? Dan kan je gebruik maken van diverse vergelijkingssites, waardoor jeĀ sim only abonnementen met elkaar kan vergelijken.

Limiet instellen

Op veel smartphones heb je de optie om een internetlimiet in te stellen. De telefoon zelf houdt dan bij hoeveel internet je verbruikt. Je kan dan zelf een limiet instellen wanneer de telefoon een waarschuwing geeft, of het internet afsluit. Zo ga je dus nooit over je internetbundel heen!

Tips om hoge telefoonrekeningen te voorkomen
Beoordelen