Ieder jaar stappen weer meer mensen over naar een andere energieleverancier. Op het moment van schrijven staat de teller zelfs op 1,3 miljoen huishoudens. Langzaam maar zeker leren mensen dat overstappen heel eenvoudig en lucratief is dankzij energievergelijkingswebsites. Hartstikke mooi, want zo wordt er veel geld bespaard voor leukere dingen!

De Energiemonitor van de ACM

Ieder jaar stelt de Autoriteit Consument & Markt de Energiemonitor op. Hierin staat te lezen dat meer dan de helft van de consumenten energie wil vergelijken en bereid is over te stappen. Van de mensen die zijn overgestapt is 91% erg tevreden. En de energieconsumenten die al eens eerder zijn overgestapt, stappen gemiddeld ook vaker over. Deze feitjes zijn al een teken aan de wand: energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier loont!

Mythe: switchen van energie kost veel tijd

Toegegeven, energie is misschien niet het meest spannende onderwerp dat je kunt bedenken. Veel mensen verkeren echter in de valselijke veronderstelling dat switchen van energieleverancier een boel tijd kost. De goedkoopste energie vinden is een klusje wat snel geklaard is. Natuurlijk, je moet er even voor gaan zitten, maar het is het dubbel en dwars waard. En onthoud: misschien heeft je buurman wel een veel goedkoper energiecontract, terwijl hij exact hetzelfde product krijgt. Dat is toch raar? Tijd om er wat aan te doen!

Wie regelt de overstap?

Oké, je hebt supersnel en eenvoudig de goedkoopste energieleverancier gevonden. En nu? Wie regelt dan de overstap? Dat regelt je nieuwe energieleverancier. Als je op de vergelijkingswebsite het aanmeldformulier invult, zet de energievergelijker de informatie door naar de betreffende leverancier. Zij stemmen dan af met de oude leverancier voor een soepele overstap. Je zult dan ook nooit zomaar zonder energie komen te zitten!

Regel nu je nieuwe energiecontract!

Ben je zo langzamerhand wel overtuigd van het nut van overstappen? Regel dan nu direct je nieuwe energiecontract. Ga naar een vergelijkingswebsite als Energievergelijker.nl of Verlaagjemaandlasten.nl en vind de goedkoopste energie om vervolgens direct je overstap te regelen!