Terwijl kinderen rondlopen in de dierentuin, worden ze blootgesteld aan woorden en concepten. Het stimuleert ook het dialoog tussen ouders, kinderen en zelfs broers en zussen. Terwijl je rondloopt met je kind, is het belangrijk om elk dier te labelen en vragen te stellen. Dit zal helpen met hun woordenschat en begrijpend vermogen te vergroten.

Bevordert familiebanden: Een bezoek aan een dierentuin is de perfecte manier om samen met je gezin een dag door te brengen. Grootouders, ouders, neven en nichten en broers en zussen kunnen allemaal iets vinden om van te genieten in de dierentuin. Het kan een spannende en magische dag voor iedereen worden!

Wil je ook zoals naar de dierentuin? Kijk dan op nappas.nl

Woon speciale evenementen en activiteiten bij: Veel dierentuinen bieden spannende en educatieve activiteiten en speciale evenementen. Er zijn bijvoorbeeld wel eens nachtprogramma’s waarbij bezoekers uit de eerste hand kunnen zien hoe dieren zich gedragen en ’s nachts interactie hebben. Andere evenementen kunnen onder meer zijn over natuurbehoud en dagen gewijd aan specifieke dieren.

Stimuleert milieubewustzijn: Een bezoek aan een dierentuin helpt kinderen te begrijpen hoe belangrijk het is om voor het milieu te zorgen. Het heeft een belangrijke impact op het leven en welzijn van dieren. Dierentuinen leren ook gezinnen over het belang van natuurbehoud en dierverzorging. Kinderen kunnen vooral leren over de impact die mensen hebben op dieren. Bezoekers kunnen het unieke verhaal over elk dier leren terwijl ze door de dierentuin lopen.

De meeste dierentuinen bieden een onderwijsprogramma die kinderen helpen om zich meer bewust te worden van het gedrag, de zorg en het behoud van dieren. Deze programma’s, zoals die worden aangeboden, bieden een gestructureerde, leuke en praktische leeromgeving voor kinderen en gezinnen. Ze bevatten vaak verhalen, liedjes, ambachten en activiteiten. Deze multi-sensorische gebaseerde leerprogramma’s zijn perfect voor het bijbrengen van kennis over dieren.