Met rode wangen sta je bij de kassa. Je poging om af te rekenen is niet gelukt. Ondertussen probeer je het nog maar een paar keer, maar de pinautomaat blijft onvoldoende saldo aangeven. Snel kijk je naar de boodschappen die nog op de band liggen. Is er iets wat je hiervan thuis kunt laten? Wanneer dit een paar flessen of pakken frisdrank zijn, kunnen we dit gelijk beantwoorden met een ‘ja’. Want door middel van een aantal aanpassingen bespaar je per week een hoop geld. Maak je geen zorgen, je zult niet vergaan van de dorst.

Minder en zorg voor een alternatief

Drink je dagelijks zo twee flessen frisdrank leeg? Wat je consumeert moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar je krijg je elke dag wel een enorme hoeveelheid suiker binnen. Daarnaast kost je dit best wat geld. Drink je geliefde frisdrank daarom alleen in het weekend en zorg doordeweeks voor een alternatief. Koop bijvoorbeeld een fles (suiker)vrije ranja in een smaak die je echt lekker vindt. Laat je niet tegenhouden door het prijskaartje (ranja van de A-merken kost al gauw een paar euro), je doet tenslotte meer dan een week met een fles ranja. Wissel je drinken ook dagelijks af met water, koffie en thee.

Hervulbare verpakkingen

Naast frisdrank, nuttig je vast ook wel graag een kop koffie. Wanneer je dagelijks koffie maakt door middel van een koffiecup in een apparaat, tikt dit ook behoorlijk aan. Gelukkig er ook een manier om koffiecups met korting te bestellen in de vorm van een hervulbare verpakking. Deze zijn verkrijgbaar voor apparaten als de Dolce Gusto en het Nespresso-apparaat. De cup vul je met je favoriete koffie en het apparaat maakt een lekker kopje koffie voor je. Na gebruik spoel je de hervulbare uit en kan je deze zo’n 150 keer opnieuw gebruiken. Voor frisdrank is er trouwens ook nog een andere oplossing in de vorm van een sodamachine. Deze maakt met behulp van water en vloeistof frisdrank met een lekker smaakje. Je bespaart op den duur niet alleen kosten, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Aanbiedingen en budgetmerken

Het klinkt misschien wel heel Nederlands, maar het loont absoluut om de aanbiedingen van supermarkten met elkaar te vergelijken. Af en toe is het ook mogelijk om een groot aantal flessen frisdrank in te slaan voor een zeer vriendelijke prijs. En ga eens die supermarkt met alleen A-merken eens voorbij en fiets een paar straten verder naar die supermarkt met budgetmerken. De frisdrank smaakt daar net zo lekker, je betaalt een stuk minder en de flessen zijn vaak ook nog eens groter.