Het is natuurlijk fantastisch om een zwembad in uw achtertuin te hebben. In de zomerse maanden kunt u, of uw kinderen, genieten van het heerlijke weer in het zwembad. Dagenlang kan er van worden genoten, maar u moet ook vooraf rekening houden met de kosten van het kopen van een zwembad. Wij zullen u op een aantal gebieden adviseren om kosten te besparen over het plaatsen/aanleggen van een zwembad bij u in de tuin.

Type zwembad is belangrijk

Voordat u aan de slag gaat met het plaatsen van een zwembad moet u rekening houden met de soorten zwembaden die er zijn. U kunt natuurlijk een zwembad ingraven, maar hierbij moet u meteen rekening houden met een kostpost van minimaal €20000,-. Ook moet u kijken of dit wel past in de tuin. Heeft u een redelijke tuin tot uw beschikking? Dan raden wij u aan om te kijken naar een opbouwzwembad. Deze zwembaden zijn aanzienlijk goedkoper, want kosten tot zo’n €2000,-. Hierbij moet u deze echter wel ieder jaar opzetten en aftuigen. Het ligt dus geheel aan uw wensen en behoeften.

Hoelang geniet u ervan?

Een zwembad is natuurlijk leuk, maar u moet ook kijken aar het aantal jaren dat u het zwembad gaat gebruiken. Is het zwembad vooral voor de kinderen? Dan moet u er zeker van zijn dat de kinderen hier gebruik van gaan maken en niet maar een drietal keer per jaar een duik zullen nemen, want dan is het de investering niet waard.

Ook een optie

Naast een zwembad heeft u ook nog een andere optie. Jacuzzi’s kopen kan voor u misschien de oplossing zijn, want hiervan ligt de aankoopprijs een stuk lager. Het is echter wel een hele andere oplossing, want er kunnen natuurlijk maar een beperkt aantal personen genieten van de jacuzzi. Daarom moet u goed nadenken over deze optie, maar het kan zeker geschikt zijn wanneer u een kwalitatieve jacuzzi koopt.

Besparen op de aanschaf van een zwembad
Beoordelen