Het klinkt misschien wel gek in de oren, maar is het wel degelijk mogelijk om door te betalen te besparen. Het heeft allemaal te maken met de wijze waarop het betalingsverkeer in sommige gevallen te werk gaat waarbij er veel moeite wordt bespaard wanneer er transacties verricht worden met behulp van een creditcard. Die zijn niet alleen een ware uitkomst voor de creditcardhouder, maar bieden tal van voordelen aan de partij die de betalingen moeten ontvangen. Zie het dus als een win-win situatie en doet men er van alles aan, om betalingen middels een creditcard, te bevorderen.

Te gek voor woorden?

Hoe is het dan mogelijk om te besparen door te betalen? Het heeft allemaal te maken met de kracht van zo een creditcard en de daarmee gaande betrouwbaarheid. Iedereen wil daarom dus wel graag zaken doen met personen die een creditcard op zak hebben. Ook is het een goede manier om klanten aan te trekken. Dankzij de afspraken gemaakt met de creditcardmaatschappijen, is men er verzekerd van dat het geld altijd overgemaakt zal worden. Door de onderlinge concurrentie, is het wel geboden om het voor de creditcardhouder aantrekkelijk te maken in zee te gaan met een bepaalde maatschappij. Zo kan men dus rekenen op fikse kortingen bij het boeken van vliegtickets bij sommige luchtvaartmaatschappijen of bij het huren van een auto. Dat tikt samen wel aardig aan en kijk je op https://www.123creditcardvergelijk.nl wat er allemaal nog meer te halen valt aan voordelen. Die verschillen nogal per creditcardmaatschappij.

Een andere manier om te “besparen”met de creditcard, is door de punten te sparen die gegeven worden bij het verrichten van betalingen met de card. Deze punten leveren veel voordelen op, in de vorm van gratis vliegtickets tot aan allerlei leuke cadeau’s.

Het gaat bij het gebruik van een creditcard dus niet alleen maar om het kunnen verrichten van betalingen met behulp van credit, maar zijn er ook gewoon veel andere voordelen aan verbonden. Dat kunnen dus besparen zijn bij het doen van de aankopen zelf of in de vorm van de spaarpunten.